Een van de mooiste reacties:

Ik heb in de training Pitchen&Profileren PitchToWork in 1 dag meer over mijzelf geleerd dan in zes maanden outplacement.

Weer een baan dankzij een videopitch

Na meer dan honderd afwijzingen zag directiesecretaresse Dineke Rekker (62) uit Tolbert geen heil meer in het schrijven van sollicitatiebrieven. Dankzij een professioneel videofilmpje vond ze toch een baan.

“‘U denkt toch niet dat u op uw 58ste weer aan het werk komt?’ Dat zei de medewerker van het UWV tegen me toen ik in april 2013 mijn baan verloor. Het voelde als een klap in mijn gezicht.

 Ik wilde namelijk dolgraag weer aan de slag. In plaats van de vier verplichte sollicitaties per maand stuurde ik er dus minstens tien de deur uit. Maar ik werd nooit uitgenodigd.

Toen André Jager in 2015 met PitchToWork begon, heb ik me direct als klant aangemeld.

Ik zag het als een laatste redmiddel. Want op je 60ste via de reguliere weg ergens binnenkomen, is onbegonnen werk.

Het was nog niet zo makkelijk om een boodschap voor mijn filmpje te bedenken. Gelukkig gaf André goede tips over wat de kijker graag wil horen. Waarin onderscheid ik mij van andere secretaresses bijvoorbeeld. Zo kwam ik op het idee om te vertellen dat ik marathons loop, en wat dat over mij zegt: dat ik ambitie en doorzettingsvermogen heb.

Het gemonteerde filmpje heb ik naar twee uitzendbureaus gestuurd. Daar vonden ze het zo leuk, dat ze me meteen bij een aantal bedrijven voorstelden.

Al snel kreeg ik een baan als telefoniste aangeboden. Onder mijn niveau en voor een flink lager salaris, maar ik dacht: ik probeer het gewoon, wie weet wat het oplevert. Dat bleek een goede zet, want een paar maanden later kon ik in dezelfde instelling als bestuurssecretaresse aan de slag. Afgelopen augustus heb ik een jaarcontract gekregen.

Zonder het filmpje was me dat vermoedelijk nooit gelukt.

 

Interview door Marte van Santen, freelance journalist

Meer referenties

Individuele coaching

Het ombuigen van het emotionele effect van afscheid naar krachtige profilering was voor mij aanvankelijk geen gelopen race. André heeft mij stap voor stap gecoacht door expliciet te benoemen en te laten voelen waar mijn kwaliteiten liggen en wat ik met al mijn ervaring te bieden heb.


André is in staat om aan de hand van praktijksimulaties je te laten ervaren hoe je fier en met een eigen verhaal voor de dag kunt komen. Hierbij hanteert hij  de  respectvolle en directe benadering. En belangrijk: hij neemt hiervoor de tijd en blijft gefocust.


Training Pitchen&Profileren

Nog meer bewust geworden van het gebruik van Pitchentechnieken. Pitchen bij elk contactmoment om de ander nieuwsgierig te maken enlaten zien wat jij voor de ander zijn ’behoefte’ kunt betekenen.


Tijdens de training is mijn rugzak voller geworden met voorbeelden die ik kan inzetten tijdens het solliciteren en netwerken.


Dank zij de aanpak van André is voor mij kort en krachtig ontrafeld waar mijn kracht zit. Daarbij zijn voor mij drie  vragen cruciaal: Wie ben ik, wat wil ik en wat kan ik? In die volgorde.


Teamtraining

Wat heb je met mijn team gedaan?! Ik zie weer initiatief, de samenwerking is toegenomen en er ontstaan nieuwe ideeën.


Ik kan André van harte aanbevelen voor het onderwijsveld, waarin medewerkers continu in een dagelijks spanningsveld met belangentegenstellingen opereren!


Wilt je meer weten over ons of over onze diensten en producten? Of heb je een vraag? We zijn meestal goed bereikbaar via de telefoon en e-mail. Je kan ons ook bereiken via onderstaand contactformulier. Binnen 24 uur heb je dan een reactie.