Maak de stap van Loopbaan naar Persoonlijk businessplan voor jouw oriëntatie op de arbeidsmarkt.

Een uniek concept. Op basis van jouw persoonlijke leerdoelen stel je een programma samen met de themagerichte trainingen.  

Ontwikkel Ondernemend Gedrag 

Het programma bestaat uit een set van trainingen die elk een eigen thema en leerdoel hebben. In een mix van theorie en praktische oefeningen ontwikkelen de deelnemers vaardigheden zoals zelfredzaamheid, initiatief nemen, creatief handelen, samenwerken en gespreksvaardigheden. Deze skills voor de 21e eeuw vormen de basis voor de competentie ondernemend gedrag. De arbeidsmarkt biedt ruimte aan iedereen die zelfstandig vormen van werk en inkomen wil creëren. Trainingen van PitchToWork zijn praktijkgericht, op maat en doelgericht.

Resultaat

Deelnemers ontwikkelen het inzicht in hun passie, drive en meerwaarde. Dit helpt hen om zichzelf nadrukkelijk te profileren in de arbeidsmarkt. Schriftelijk, online en in sollicitatie- en netwerkgesprekken. De cyclus zorgt voor een kanteling in denken. Van klassiek solliciteren op een vacature naar zelf kansen creëren. Ze ontwikkelen stap voor stap de competentie ondernemend gedrag en gaan in hun netwerk aan de slag. Een proces van leren en doen. Het programma geeft energie en zelfvertrouwen.

Overzicht van de trainingen en thema's

1. Persoonlijke analyse

Je levenslijn loopt via tal van sporen, zoals opleiding, ervaring, maar ook keuzes en kruispunten. Deze sporen vormen de basis voor je passie en drive. Je leert om dit te vertalen naar jouw unieke meerwaarde. De training vergroot het zelfinzicht: wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik.

2. Drijfveren

Deze training is de verdieping op de persoonlijke analyse. Gesprekspartners zijn geïnteresseerd in de persoon achter een cv. Aan van de hand de WHY vraag leer je wat jou drijfveren zijn en waar jij in gelooft. De basis voor je motivatie en wat jou in beweging zet. 

3. Pitchen en Storytelling

In deze training leer je pitchen en jezelf persoonlijk  presenteren, zodat iemand nieuwsgierig wordt. Je werkt dit uit in krachtige verhalen die jouw meerwaarde onderbouwen.  De basis voor alle gesprekken tijdens solliciteren en netwerken.

4. Gesprekssimulaties

Pitchen krijg je onder de knie door het veel te oefenen. In deze training breng je het pitchen via realistische gespreksscenario's in de praktijk. Zoals het bellen naar aanleiding van een vacature of bellen voor het maken van een netwerkafspraak. Pitchen leer je door het te doen!

5. Netwerken

Pitchen en netwerken zijn belangrijke peilers onder de competentie ondernemend gedrag. In deze training werk je een persoonlijke netwerkstrategie uit. Je leer hoe je jouw netwerk kan inzetten in de route naar het werk dat bij je past en waar jij energie van krijgt.

6. Communicatie stijlen

Je communiceert bewust en onbewust op een aantal niveau's.  Wat je zegt is slechts 7% van de totale communicatie. Lichaamstaal is de belangrijkste factor in een gesprek. Je wordt je bewust  de diverse communiciatiestijlen en je leert om dit zo in te zetten dat het jouw presentatie versterkt. 

7. Imagebuilding

Wat je zegt is slechts een klein deel in je communicatie. Uiterlijke factoren zoals lichaamstaal of kledingstijl versterken de persoonlijke presentatie.   Je straalt je uit wat je zegt. Deze training wordt gegeven door een ervaren  imagestylist. 

8. Persoonlijk businessplan

'Van loopbaan naar persoonlijk businessplan. Stap voor stap werk je de hoofdstukken van jouw persoonlijk businessplan uit. Van interne analyse, je netwerk, de marktanalyse en het persoonlijke stappenplan naar nieuwe vormen van inkomen. Een compleet actieplan met alle stappen naar het werk dat bij jou past.

9. Videopitch

Een persoonlijke video versterkt de online zichtbaarheid. Je maakt direct een eerste persoonlijke indruk. In deze workshop leer je hoe je een videopitch opbouwt en afsluit. Je kan daarna zelf een (laten) videopitch opnemen en je bent voorbereid op moderne vormen van videosolliciteren.