Vijf invalshoeken voor je eigen persoonlijke pitch!

1. Persoonlijke meerwaarde

Jouw persoonlijke en unieke meerwaarde is de combinatie van meerdere factoren. Door via meer dan tien sporen terug te kijken ontdek je verrassende aspecten van jouw loopbaan en levenspad. Denk aan o.a. opleiding, ervaring, resultaten, tegenslagen, keuzes, leermomenten, branches en overwinningen.

2. Aansluiten bij de behoefte

Verdiep je in de je gesprekspartner, de organisatie, de branche en algemene gegevens.  Waar ligt iemand wakker van en welk probleem zou jij kunnen oplossen? Verdiep je ook in de visie van een bedrijf, achterhaal publicaties en ontdek expertise.

3. Maak iemand nieuwsgierig

Je maakt iemand echt nieuwsgierig door de verbinding te leggen tussen jouw meerwaarde en de behoefte van je gesprekspartner. Zo zorg je ervoor dat  iemand interesse toont en meer van je wil weten.

4. Gebruik juiste voorbeelden

Pitchen is de kunst van iemand nieuwsgierig maken. Iemand die nieuwsgierig is gaat vragen stellen. Dat is jouw moment! Dan kun je met concrete voorbeelden jouw meerwaarde onderbouwen. Achter elke aspect die je bij stap 1 hebt verzameld zit een verhaal.

5. Durf te dromen

Een andere manier om iemand nieuwsgierig te maken is jouw verhaal over je visie of over je droom. Door hierover te vertellen krijgt iemand een meer persoonlijk beeld van jou. Nadenken over je droom en visie geeft ook energie. En dat straal je uit. Je beïnvloedt zo op een positieve manier de sfeer in een gesprek.

Je pitch rijpt door te doen!

Vijf invalshoeken als vertrekpunt voor je eigen pitch. De feedback van anderen helpt je om je pitch sterker te maken en te laten rijpen. Zoek daarom aan maatje als klankbord. Staar je niet blind op de enige juiste formulering. Ontdek door te experimenteren wat voor jou werkt.  Natuurlijk helpen we je graag op weg. 

Wil jij:
  • Je eerste indruk verbeteren?
  • Jezelf sterk en persoonlijk introduceren?
  • Je meerwaarde presenteren?
  • Dit met zeker 5 voorbeelden kunnen onderbouwen?
  • Recruiters en klanten overtuigen?
  • Je interne profilering binnen het bedrijf een boost geven?
  • Praktisch aan de slag met outplacement en mobiliteit?
Training Pitchen in 5 stappen

Investeren in je pitchvaardigheden is pure winst voor de rest van je leven! Meer zelfvertrouwen, overtuigend presenteren, een groter netwerk, meer klanten en knallen in een sollicitatiegesprek waarin je wil gaan voor de baan van je leven! 

Meer informatie

Wist je dat PitchToWork ook pitchtrainingen geeft in Noord-Nederland? Voor Noorderlink, Economic Board Groningen,  Pitchwedstrijden zoals Business Voice.

De techniek van het pitchen is ook goed in te zetten binnen organisaties. Bijvoorbeeld als start het gesprek over mobiliteit. Of als inspiratietraining voor een team dat zichzelf beter op de kaart wil zetten. Of als oriëntatietraining op een reorganisatie of outplacement. Uit ervaring weten we dat veel medewerkers te snel kiezen voor een traject dat bij nader inzien niet goed aansluit bij de behoefte. 

Renate: ‘Ik weet niet wat je met mijn teamleden hebt gedaan. Ze zijn weer met elkaar in gesprek, de samenwerking is toegenomen, er worden initiatieven genomen en regelmatig komt er iemand bij mijn bureau om een idee te bespreken.’

Wil je meer weten over de diensten en producten van PitchToWork voor ondernemers, zzp-ers, werkzoekenden en bedrijven? Stuur ons een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!