Zo maak je in 5 stappen je eigen persoonlijke pitch!

Wil jij:
  • Je eerste indruk verbeteren?
  • Jezelf sterk en persoonlijk introduceren?
  • Je meerwaarde presenteren?
  • Dit met zeker 5 voorbeelden kunnen onderbouwen?
  • Recruiters en klanten overtuigen?
  • Je interne profilering binnen het bedrijf een boost geven?
  • Praktisch aan de slag met outplacement en mobiliteit?
Meld je aan voor Pitchen in 5 stappen

De investeringen voor een dagdeel werken aan je pitch inclusief lunch is slechts €195,- per persoon, excl. BTW. Pure winst voor de rest van je leven!

Nu aanmelden

Je eigen pitch in vijf stappen.

1. Persoonlijke meerwaarde

Jouw persoonlijke en unieke meerwaarde is de combinatie van meerdere factoren. Door via meer dan tien sporen terug te kijken ontdek je verrassende aspecten van jouw loopbaan en levenspad. Denk aan o.a. opleiding, ervaring, resultaten, tegenslagen, keuzes, leermomenten, branches en overwinningen.

2. Aansluiten bij de behoefte

Verdiep je in de je gesprekspartner, de organisatie, de branche en algemene gegevens.  Waar ligt iemand wakker van en welk probleem zou jij kunnen oplossen? Verdiep je ook in de visie van een bedrijf, achterhaal publicaties en ontdek expertise.

3. Maak iemand nieuwsgierig

Je maakt iemand echt nieuwsgierig door de verbinding te leggen tussen jouw meerwaarde en de behoefte van je gesprekspartner. Zo zorg je ervoor dat  iemand interesse toont en meer van je wil weten.

4. Gebruik juiste voorbeelden

Pitchen is de kunst van iemand nieuwsgierig maken. Iemand die nieuwsgierig is gaat vragen stellen. Dat is jouw moment! Dan kun je met concrete voorbeelden jouw meerwaarde onderbouwen. Achter elke aspect die je bij stap 1 hebt verzameld zit een verhaal.

5. Durf te dromen

Een andere manier om iemand nieuwsgierig te maken is jouw verhaal over je visie of over je droom. Door hierover te vertellen krijgt iemand een meer persoonlijk beeld van jou. Nadenken over je droom en visie geeft ook energie. En dat straal je uit. Je beïnvloedt zo op een positieve manier de sfeer in een gesprek.

Nu aanmelden

Samen met PitchToWork

In deze vijf stappen kun je je eigen pitch uitwerken. Het is heel effectief om in groepsverband aan je pitch te werken. De feedback helpt om je pitch sterker te maken. Tip1: een goede pitch moet rijpen. Tip2: Zoek een maatje waarmee je dit proces samen doorloopt. Wil je meer weten wat PitchToWork voor je kan betekenen, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Wist je dat PitchToWork steeds meer pitchtrainingen geeft in organisaties?

De techniek van het pitchen is ook goed in te zetten binnen organisaties. Bijvoorbeeld als start het gesprek over mobiliteit. Of als inspiratietraining voor een team dat zichzelf beter op de kaart wil zetten. Of als oriëntatietraining op een reorganisatie of outplacement. Uit ervaring weten we dat veel medewerkers te snel kiezen voor een traject dat bij nader inzien niet goed aansluit bij de behoefte. 

Renate: ‘Ik weet niet wat je met mijn teamleden hebt gedaan. Ze zijn weer met elkaar in gesprek, de samenwerking is toegenomen, er worden initiatieven genomen en regelmatig komt er iemand bij mijn bureau om een idee te bespreken.’

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie