Weer een baan dankzij een videopitch

Na meer dan honderd afwijzingen zag directiesecretaresse Dineke Rekker (62) uit Tolbert geen heil meer in het schrijven van sollicitatiebrieven. Dankzij een professioneel videofilmpje vond ze toch een baan.

“‘U denkt toch niet dat u op uw 58ste weer aan het werk komt?’ Dat zei de medewerker van het UWV tegen me toen ik in april 2013 mijn baan verloor. Het voelde als een klap in mijn gezicht.

 Ik wilde namelijk dolgraag weer aan de slag. In plaats van de vier verplichte sollicitaties per maand stuurde ik er dus minstens tien de deur uit. Maar ik werd nooit uitgenodigd.

Toen André Jager in 2015 met PitchToWork begon, heb ik me direct als klant aangemeld.

Ik zag het als een laatste redmiddel. Want op je 60ste via de reguliere weg ergens binnenkomen, is onbegonnen werk.

Het was nog niet zo makkelijk om een boodschap voor mijn filmpje te bedenken. Gelukkig gaf André goede tips over wat de kijker graag wil horen. Waarin onderscheid ik mij van andere secretaresses bijvoorbeeld. Zo kwam ik op het idee om te vertellen dat ik marathons loop, en wat dat over mij zegt: dat ik ambitie en doorzettingsvermogen heb.

Het gemonteerde filmpje heb ik naar twee uitzendbureaus gestuurd. Daar vonden ze het zo leuk, dat ze me meteen bij een aantal bedrijven voorstelden.

Al snel kreeg ik een baan als telefoniste aangeboden. Onder mijn niveau en voor een flink lager salaris, maar ik dacht: ik probeer het gewoon, wie weet wat het oplevert. Dat bleek een goede zet, want een paar maanden later kon ik in dezelfde instelling als bestuurssecretaresse aan de slag. Afgelopen augustus heb ik een jaarcontract gekregen.

Zonder het filmpje was me dat vermoedelijk nooit gelukt.”

 

Interview door Marte van Santen, freelance journalist