Het verhaal achter de videopitch

Steeds meer organisaties vragen de sollicitant om een videopitch mee te sturen bij een cv. Sterker nog, het wordt soms geëist. Een videopitch maakt je zichtbaar als persoon en het versterkt de eerste indruk. De persoon achter de cv komt tot leven. PitchToWork helpt al jaren werkzoekenden en zelfstandige professionals bij het maken van een persoonlijke videopitch.

We hebben mooie voorbeelden dat de videopitch daadwerkelijk heeft bijgedragen aan een baan of nieuwe opdracht.

Veel deelnemers zeggen dat juist de focus op de videopitch helpt om tot de kern te komen. En dat het proces naar de pitch belangrijker is dan de uiteindelijke video zelf. Het proces zet je op scherp: wat is mijn meerwaarde en hoe vertel ik dit kort en krachtig.

Want vaak wordt binnen een minuut al de keuze gemaakt: is deze kandidaat interessant genoeg? De training zoomt in op de persoon achter de cv. Wie bent jij naast je opleiding en ervaring? Wat is je passie, je drive? Kun je dit als meerwaarde omschrijven en welke sterke voorbeelden heb je hiervan paraat? Je bent er nog niet als het op papier is uitgewerkt. Juist door het uitspreken van de pitch of van de voorbeelden en door veel te oefenen en via feedback uit een groep, leer je om jezelf in alle situaties sterk te presenteren. Tijdens een telefoongesprek, een netwerkbijeenkomst of op het sollicitatie- of intakegesprek.

Snel even een videopitch opnemen kan iedereen. PitchToWork helpt je om daadwerkelijk het verschil te gaan maken.

Pitchen&Profileren in 1 dag, inclusief lunch. Nu vanaf  €125,- per persoon incl. BTW